Известие

Collapse
No announcement yet.

Смяна на двигател 1.9JTD със 2.4JTD

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
    Без да те подценявам като шофьор, но пък с двуцифрено число на годините по-голям шофьорски стаж от теб, моя съвет е да си вземеш една кола не повече от 60-70 коня "спреляк", да я покараш една-две години и след това да вземеш каквото ти е на сърце.
    Не ме разбирай погрешно - моето лично мнение е, че по-мощната кола е по-безопасна в ръцете на разсъждаващ и мислещ водач, обаче също така мисля, че за да преодолееш онова усещане дето кара десния ти крак да си тежи на мястото когато някой "те дразни с 90 на място където спокойно може да се кара с над 160" (ако ме разбираш за какво говоря), както и да се научиш наистина да се съобразяваш с останалите на пътя, а не да вярваш, че техните коли вървят и спират по същия начин като твоята, просто трябва опитно да знаеш какво значи да тръгнеш да изпреварваш нещо, което се движи с 80 и изпреварването да ти отнема 3 минути, ако ще и две предавки надолу да си върнал...
    Просто опита с малката и слаба кола ти дава по-реална представа за законите на физиката, които тук масово нито се познават, нито се зачитат. Ако се качиш на "бегачка" още в началото, вярвай ми, шанса по-нататък да се качиш на нещо 60-коньово и да научиш това за което ти говоря е минимален, клонящ към нула.

Успех и безавариино, каквото и да си купиш.
    +1 Абсолютно съм съгласен с колегата. Да не те повтарям бате само ще допълня още една гледна точка, защото гледам тука чета 3 страници с мнения и нищо съществено.

mpenkov всеки един зрял човек, който решава да си купи кола, се замисля преди всичко как ще се отрази на джоба му. Казвам ти го защото когато и аз тепърва взех книжка дори и не се досещах за тази малка, но всъщност най-важна подробност. За да караш 2.4Jtd трябва преди всичко да се замислиш дали ти се дават едни 300лв за данък, и близо още толкова за гражданска, навярно ще кажеш че не ти е проблем, но когато започнеш да ги вадиш, те боли сърцето, и то не толкова, че са кой знае колко пари, а просто защото виждаш твои приятели и познати които плащат по 20-30лв (конкретно данъка имам впредвид) и си казваш, ей как съм се нахендрил неможеше ли и аз да давам по-малко кинти за държавата.

Второто нещо което искам да те посъветвам е да се насочиш към друг тип автомобил и веднага мога да ти кажа защо. Бензинова 145-ца и по конкретно 1.4 ТС мисля че е идеалния вариант за теб. Компактни габарити, пъргав двигател, малък данък, готина визия(особено фейса) и МНОГО, МНОГО по-евтина за поддържане 156 е голяма кола за неопитен шофер, и немам впредвид само факта че трудно се паркира защото има проблем с недозавиването, а просто защото като млад водач, най-напред трябва да се научиш да си пазиш колата. Нещо което в началото е почти невъзможно, защото нито имаш правилна предценка за обстоятелствата на пътя, нито реакциите ти са от най-адекватните.

А и като се качиш директно на летяща чиния се самозабравяш и в един момент губиш правилна предценка, основната предпоставка за пътните инциденти!

Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
    Взимай направо по-големият мотор и остави ги тия глупости за млад и неопитен шофьор
    Това беше най-тъпото което можах да прочета в тази тема. Оставям го без коментар...
    Last edited by Encislav; d.m.y г., 04:05.
    Да се ядосваш, значи да наказваш себе си, за грешките на другите!
    sigpic

Comment

Моя съвет е да вземеш каквото ти е на сърце, защото след това всеки път като видиш на пътя колата, която си искал, но поради една или друга причина не си взел, всеки път ще те е яд! По-добре да се научиш от собествените си грешки, отколкото да те е яд после, че си послушал чуждото мнение, а 1.9 115 коня е правилният избор според мен. По-икономичен, по-безпроблемен и с един хубав ремап доста вървящ мотор. Задължително иди на диагностика преди да сложиш главата в торбата. Успех и да се похвалиш!
      www.t-auto.bg

Носачи ATEC, Авточасти, Масла Bardahl, Motul, Castrol, Mobil < - клик

Comment

Понеже всички даваме компетентни съвети и аз да дам моя. Пич, купи си кола, която можеш да поддържаш. Първо 156 за 3-4 хил. лв. според мен трябва да е "дръняк". Не 1,9 , а 1,6 да е. После, поддръжката на тази кола хич не е евтина, независимо от мотора. Разбира се, ако я поддържаш и то с качествени части, нещо което рядкост според мен. Като цени поддръжката на 156 е близо до тези на "БМВ". Когато на мен ми го казваха не вярвах, защото карах "Ланча". Иначе, когато аз търсех 156 исках да е непременно 2,4 с кожа. Но не намерих читава и се озовах в 1,9 116 к.с. без кожа. Искам да те уверя, че след ремапа 2,4 136 к.с. , та дори и 140 к.с. просто остава някъде във въздушния поток, завихрен от мен. Пробвал съм я и с Баварки - 318, 320 бензин и с 320 Д. Първата я взимам с 2 коли, с другите две бих могъл да кажа, че сме наравно. Но това в случая няма значение ! Дори и на газ да караш вземи кола, която ти е по възможностите. Не давам съвети за малък автомобил, защото явно си се навил и няма да ме послушаш. Ако пък имаш големи възможности, вземи максимално нова, дори 159 ако можеш. И там стокова 1,9 не се чупи от вървене. Колкото до 2,4 моторите /след 2002г./, най - хубавото е, че след ремап гониш едни доста добри показатели на въртящ момент и конски сили. Иначе, скъпа поддръжка и значително по - висок разход. Ако не гониш 200 + к.с. няма смисъл от тях.
        sigpic

Comment

Да затворим темата - няма смисъл да купуваш кола и да сменяш веднага мотора с по-голям. Просто се хващаш в едно голямо приключение и излишни разходи. Бъди търпелив, все ще си намериш това, което търсиш. 1.9 16V си е супер мотор
          А ако си млад и неопитен - ако не си с акъла си докато шофираш можеш да се пребиеш и с детска ел. количка. Да не говорим, ако има и други пострадали
          Last edited by NightRider; d.m.y г., 07:55.
          Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
          156 1.8TS 16V (01.2001)
          147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
          0879369082

Comment

Working...
          X